Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 19 februari 2019

D66 stelt schriftelijke vragen betreffende parkeergebruik ORW tbv Texels toerisme

Al geruime tijd wordt het parkeerterrein op de ORW door Texelse ondernemingen gebruikt als parkeergelegenheid voor bezoekers aan het eiland waar zij dan vervolgens met bussen naar de boot en verder op het eiland vervoerd worden. Dit wordt in de reisinformatie (zie bijlage en https://evenementenbureautexel.nl/reisinformatie-texel/.) ook aangegeven als beperkte parkeerruimte in Den Helder en nu ingevuld als zijnde op de ORW. In feite komt het erop neer dat deze ondernemingen onze stad gebruiken als gratis parkeerplaats voor hun toeristische activiteiten. Regelmatig staat deze parkeerplaats vol met zowel auto’s en bussen. In dit geval een zaak van lusten voor Texel en parkeerlasten voor Den Helder. D66 heeft hierover vragen gesteld aan het College !!

HC

Artikel Helderse Courant