Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 27 juli 2015

Petra neemt afscheid als lid van D66 Den Helder

Mogelijk heeft u het inmiddels al gehoord. Per september ga ik de stad en dus ook de fractie van D66 Den Helder verlaten. Ik heb een baan geaccepteerd in Breda (business controller aan de Nederlandse Defensie Academie) en mijn man – die uit Brabant afkomstig is – en ik hebben besloten te verhuizen naar Den Bosch. Op 31 augustus zal ik afscheid nemen van de gemeenteraad. Uiteraard blijf ik mij in de periode die nog rest inzetten waar nodig en/of mogelijk.

Ik wil u, die op D66 en op mij hebben gestemd heel hartelijk danken voor het in mij gestelde vertrouwen. Naast de kans die ik heb gekregen een steentje bij te dragen, heb ik in de afgelopen paar jaar enorm veel geleerd. Ook daar ben ik u dankbaar voor.

Petra Lansdorp

Ik heb veel zin in de periode die voor mij ligt, maar vind het ook jammer nu al afscheid te moeten nemen. Er liggen de nodige uitdaging in het verschiet en onze fractie kan elke versterking goed gebruiken. Daarnaast ben ik een groot voorstander van diversiteit binnen teams en vind ik het jammer dat met mijn vertrek Gré de Vries nog de enige vrouw in de fractie is en Koos Papo de enige ‘jongere’. Onder de leden hebben wij voldoende intelligente jongeren en (jonge) vrouwen die hier verandering in zouden kunnen brengen!

Er is nog een hoop werk te verzetten om de potentie van de stad meer uit te nutten, de transformatie binnen het sociaal domein door te maken en dit binnen een steeds krapper financieel kader. Ik wens de fractie en u hier heel veel succes bij en met het blijven laten horen van het positief kritische D66 geluid. Uiteraard feliciteer ik Hans Verhoef alvast met het feit dat hij opnieuw benoemd gaat worden als raadslid en wens ik ook hem heel veel succes!

Aangezien ik geboren ben in Den Helder en hier mijn hele leven heb gewoond, zal ik me er altijd mee verbonden blijven voelen en de ontwikkelingen blijven volgen. Daarom eigenlijk geen echt afscheid, maar tot ziens!

Petra van Dooren-Lansdorp